شورای نگهبان وتخلفات انتخاباتی

ساخت وبلاگ

صحت انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در اکثرحوزه هااز سوی شورای نگهبان با هزاران اما و اگر  تایید شد .

صبح امروز نیز کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در صفحه اینستاگرام خویش نوشت :
(برخورد با تخلفات انتخاباتی و رسیدگی به آنها صرفا بر دوش شورای نگهبان نیست و نهادهای دیگر نظیر فرمانداری ها ، قوه قضائیه و نیروی انتظامی نیز در این زمینه مسئولیت ها و تکالیفی دارند .
به طور مثال در ماده ۵۶ قانون انتخابات مجلس ، برخورد با تبلیغات غیرمجاز بر عهده مراجع اداری ، انتظامی و قضایی گذاشته شده است . در مواد دیگر ، مجازات تخلفات در زمینه خریدوفروش رای ، تهدید یا تطمیع در امر انتخابات ، اخلال در فرآیند رای گیری ، سواستفاده از امکانات دولتی ، جانبداری مجریان یا ناظران از داوطلبان و ... شامل مواردی نظیر حبس ، جزای نقدی ، محرومیت از  عضویت در هیات های اجرایی و نظارت و ... تعیین شده و  خارج از حیطه وظایف شورای نگهبان است . )


این توضیحات کدخدایی را بدین ترتیب می توان به منزله این تلقی نمود که داوطلبان ورود به مجلس در کنار  ارائه برنامه جهت اخذ آرای بخشی از جامعه که رای پاک می دهند ، از این به بعد می توانند برنامه ویژه ای در جهت خرید و فروش گسترده آرا با هر قیمتی را در دستور کار قرار دهند .
همچنین تهدید و تطمیع در امر انتخابات و اخلال در فرآیند رای گیری امری عادی خواهد بود و می توان مردم را در بیرون از صندوقها ترساند و مورد ضرب و جرح قرار داد .
از طرف دیگر سواستفاده از امکانات دولتی و جانبداری مجریان یا ناظران از داوطلبان نیز هیچ اتفاقی در پی نخواهد داشت و خبر خاصی نخواهد بود .

احاله انجام وظایف ذاتی شورای نگهبان در صیانت از کل فرآیند انتخابات از سوی آقای کدخدایی به فرمانداریها  در حالیست که مدیرانی که از امکانات دولتی در جهت پیروزی کاندیدای مورد حمایتشان سواستفاده می نمایند را با چه منطقی مطمئن هستند که برخورد با او خواهد شد .
اتفاقا با این حرف آقای کدخدایی مدیران در سواستفاده از امکانات دولتی از هم گوی سبقت را می توانند بربایند چون که بعدا عزیزتر خواهند شد و هرکه بامش بیش قاعدتا برفش در کسب غنائم نیز بیشتر خواهد شد .

مجریانی که با هدف اثرگذاری بر فرآیند در نتیجه انتخابات به صورت یکجانبه و هدفمند انتخاب می شوند را از عضویت در هیات های اجرایی  در دور های آینده می ترسانند !!
حال این سوال مطرح است که اگر اعضای انتخاب شده اصلا قصد نداشته باشند در انتخابات های بعدی با عنوان هیات های اجرایی و نظارت دخالت کنند باید دستشان را برای انجام هرگونه تخلف و تقلبی بازگذاشت ؟
در واقع آیا با عقل جور در می آید کسی را که آگاهانه قصد تقلب در  این دور از انتخابات را داشته باشد و به هدفش نیز برسد را از آینده بترسانیم و مجازاتش را به آینده موکول کرد ؟
قطع یقین چنین افرادی با رضا و رغبت کامل این مجازات تشویقی ( بسته تشویقی )  !!! را به جان خواهند خرید .

بر این اعتقاد قلبی هستم که خیلی از نهادهای انقلابی دیگر آن کارکرد خویش را ندارند و از آرمانهای اولیه انقلاب و وظایف ذاتی خویش بنا به دلایل متعدد که بر همگان نیز آشکار است  به مرورزمان دور شده اند .
شانه خالی کردن در خصوص صیانت از آرای مردم و همچنین ارجاع امر به سایر ارگانها و تفسیری که امروز از وظیفه شورای نگهبان صورت پذیرفت  را شاید بتوان گفت به منزله فروپاشی دیوار اعتماد و اعتقاد به کارکرد چنین نهادهایی بوده است و در پایان می توان گفت این اظهارت آقای کدخدایی  را به منزله میخی بر تابوت برگزاری انتخابات سالم در این سیستم تلقی نمود ، چرا که فاکتورهای جدیدی نیز لازم و ملزوم شده است ( قابل توجه افرادی که دور بعد قصد ثبت نام دارند ) 

شمیم تغییر...
ما را در سایت شمیم تغییر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bidekaan-askari بازدید : 75 تاريخ : چهارشنبه 20 فروردين 1399 ساعت: 18:46